- 24 Μαΐου, 2019
- Posted by: jimfek
- Category: Άρθρα
Δεν υπάρχουν Σχόλια

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 649/2019, σχετικά με την περιεκτικότητα των τροφίμων σε trans-λιπαρά,πλην των trans-λιπαρών που αποτελούν φυσικά συστατικά του λίπους ζωικής προέλευσης
Σύμφωνα με τον Κανονισμό ΕΕ 649/2019, από τα μέσα Μαΐου 2019 και με δυνατότητα προσαρμογής μέχρι την 1η Απριλίου του 2021, ισχύουν τα παρακάτω σχετικά με την περιεκτικότητα των τροφίμων σε trans λιπαρά, πλην των trans-λιπαρών που αποτελούν φυσικά συστατικά του λίπους ζωικής προέλευσης:
- Η περιεκτικότητα σε trans-λιπαρά, πλην των trans-λιπαρών που αποτελούν φυσικά συστατικά του λίπους ζωικής προέλευσης, σε τρόφιμα που προορίζονται για τον τελικό καταναλωτή και σε τρόφιμα που προορίζονται για προμήθεια εμπόρων λιανικής, δεν υπερβαίνει τα 2 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια λίπους.
- Οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων τροφίμων οι οποίοι προμηθεύουν σε άλλους υπευθύνους επιχειρήσεων τροφίμων τρόφιμα που δεν προορίζονται για τον τελικό καταναλωτή ή που δεν προορίζονται για προμήθεια εμπόρων λιανικής, πρέπει να εξασφαλίζουν ότι παρέχουν στους υπεύθυνους επιχειρήσεων τροφίμων, τους οποίους προμηθεύουν, πληροφορίες σχετικά με την ποσότητα των trans- λιπαρών πλην των trans-λιπαρών που αποτελούν φυσικά συστατικά του λίπους ζωικής προέλευσης, όταν η εν λόγω ποσότητα υπερβαίνει τα 2 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια λίπους.