- 3 Ιουλίου, 2020
- Posted by: tati
- Category: Άρθρα
Πολλοί στο άκουσμα της λέξης «καρύδα» σκεφτόμαστε τον εξωτικό αυτό καρπό που είναι στενά συνδεδεμένος με τις ταινίες επιβίωσης σε ερημικά νησιά της τροπικής ζώνης.
Πράγματι η καρύδα πρωταγωνιστεί σε σενάρια επιβίωσης καθώς στην ώριμη μορφή της πέρα από τροφή και σπόρος, το υγρό της περιέχει ηλεκτρολύτες, το κελυφός της μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάρβουνο, ο φλοιός της για ίνες και ο πυρήνας της δίνει έλαιο μετά από επεξεργασία.
Η καρύδα αποτελεί μέρος της καθημερινής διατροφής πολλών ανθρώπων και κυκλοφορεί σε φρέσκια και αποξηραμένη μορφή.
Με το γάλα της να αποτελεί βάση για τα περισσότερα είδη ταϊλανδέζικων πιάτων, το έλαιο καρύδας να χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για τα διατροφικά του οφέλη, το νερό της να αξιοποιείται από αθλητές και η ζάχαρη καρύδας να χρησιμοποιείται για την παρασκευή γλυκών, το ενδιαφέρον γύρω από την καρύδα ολοένα και αυξάνεται!
Όμως η καρύδα προσφέρει περισσότερα οφέλη από όσα φανταζόμαστε.