Το εργαστήριο ALIMENT LAB λειτουργεί σύμφωνα με τα εθνικά (Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης, ΕΛΟΤ), Ευρωπαϊκά (European Committee for Standardization, CEN) και διεθνή πρότυπα (International Organization for Standardization, ISO).
Το εργαστήριο έχει εγκαταστήσει και εφαρμόζει ένα Σύστημα Διαχείρισης της Ποιότητας σε συμμόρφωση με το ISO/IEC 17025, με απώτερο σκοπό την παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών. Με βάση το διεθνές αυτό πρότυπο εκτιμάται η επάρκεια και αμεροληψία των εργαστηρίων αναλύσεων και διακριβώσεων. Οι υπηρεσίες αναλύσεων τροφίμων και νερών του εργαστηρίου ALIMENT LAB έχουν αξιολογηθεί και διαπιστευτεί από τον επίσημο εθνικό οργανισμό διαπίστευσης (Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης, Ε.ΣΥ.Δ) από το 2012 – αριθμός πιστοποιητικού 879.
Η Διοίκηση του εργαστηρίου ALIMENT LAB δεσμεύεται για τα ακόλουθα:
Την αυστηρή τήρηση των Διαδικασιών του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας σε συμμόρφωση με το ISO 17025 και τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, διαβεβαιώνοντας τους πελάτες για την ακεραιότητα των αποτελεσμάτων των δοκιμών που πραγματοποιεί.
Την πρόσληψη μόνο καταρτισμένου, εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού, όπως γεωπόνους, κτηνιάτρους, χημικούς και τεχνολόγους τροφίμων ώστε να παρέχονται υπηρεσίες δοκιμών άριστης ποιότητας.
Την παροχή των κατάλληλων μέσων, εξοπλισμού και εγκαταστάσεων στο προσωπικό και τη συνεχή εκπαίδευση του τελευταίου στην εφαρμογή τόσο των Διαδικασιών του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας που αφορούν τη θέση εργασίας του όσο και των μεθόδων ανάλυσης τροφίμων και νερών.
Την ακρίβεια και αξιοπιστία των αποτελεσμάτων αναλύσεων, καθώς και την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των δοκιμών.
Τον έλεγχο και διαρκή βελτίωση της αποτελεσματικότητας του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας.
Τη συνεχή επικοινωνία με τους πελάτες και το προσωπικό τους ώστε να εξασφαλιστεί η γρήγορη ανταπόκριση στις αλλαγές της αγοράς και τις ανάγκες του κάθε πελάτη ξεχωριστά.
Την προσφορά ανταγωνιστικών τιμών προσαρμοσμένων στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των πελατών.
Η Διεύθυνση του εργαστηρίου ALIMENT LAB δεσμεύεται να στηρίξει τη λειτουργία του Συστήματος Ποιότητας συμμετέχοντας κάθε έτος σε διεργαστηριακά σχήματα δοκιμών ικανότητας, τα οποία περιλαμβάνουν μικροβιολογικές δοκιμές σε δείγματα τροφίμων, νερού, καθώς και σε δείγματα σχετικά με την περιβαλλοντική ανάλυση, όπως:
Proficiency testing for veterinary laboratories, Salmonella in poultry (VETQAS)
Food microbiology proficiency testing program (American Proficiency Institute)
Quality in water analysis scheme (LGC Standards)
LEAP Scheme potable water microbiology (FAPAS)
HALAL