- 22 Απριλίου, 2018
- Posted by: jimfek
- Category: Άρθρα
Ο ΣΕΒE, στηρίζοντας παραδοσιακά την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και μέσω του SEVE Academy, που αποτελεί τον εκπαιδευτικό μηχανισμό του Συνδέσμου μας, υλοποιεί ακόμα ένα σεμινάριο με θέμα: «Οι πιστοποιήσεις – κλειδί για νέες δυνατότητες εξαγωγής ελληνικών προϊόντων & οι Θρησκευτικές πιστοποιήσεις Halal & Kosher», την και ώρες 17.30 – 21.30 στα γραφεία του ΣΕΒΕ, Θεσσαλονίκη, Πλατεία Μοριχόβου 1, 4ος όροφος.
Σχετικά
Οι πιστοποιήσεις από την άποψη της υγείας και της ποιότητας καθώς και των ιδιαιτεροτήτων κάποιων ομάδων έχει γίνει σήμερα μια απόλυτη προτεραιότητα. Οι καταναλωτές στις περισσότερες χώρες ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο και δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην πιστοποίηση
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρέχει πληροφορίες πάνω σε:
Όλες τις εξελίξεις (αγορά, πρότυπο, νομοθεσία) σε θέματα σχετικά με:
– τις πιστοποιήσεις στο χώρο των τροφίμων, ζωοτροφών και καλλυντικών
– τη θρησκευτική πιστοποίηση (halal & kosher)
Αναφορά στη διαδικασία απόκτησης
-πιστοποιητικού και ισχύ τους σε διάφορες χώρες.
– πιστοποιητικού halal ή kosher και ισχύ τους σε διάφορες χώρες.
Θεματολογία
Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες/χουσες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις διαθέσιμες πιστοποιήσεις και πώς αυτές είναι απαραίτητες για την εισχώρηση σε νέες αγορές παγκοσμίως.
Ενδεικτικά Θέματα:
ISO 9001:2015 – πρότυπο διαχείρισης ποιότητας
ISO 22000:2005 – πρότυπο διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων
ISO 14001:2015 – πρότυπο περιβαλλοντικής διαχείρισης
OHSAS 18001 – πρότυπο διαχείρισης υγείας & ασφάλειας στην εργασία
ISO 22716 – πρότυπο για επιχειρήσεις παραγωγής καλλυντικών
Η σημασία της επιλογής του κατάλληλου προτύπου ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης
Άνοιγμα νέων αγορών με την εφαρμογή των νέων προτύπων του GFSI (FSSC 22000, IFS, BRC)
Διατροφικές Ιδιαιτερότητες στις Θρησκείες του κόσμου
Δημογραφικά χαρακτηριστικά – εξέλιξη πληθυσμών
Βασικές αρχές kosher, τι σημαίνει από πού προέρχεται
Η αγορά και η πιστοποίηση kosher
Βασικές αρχές halal, τι σημαίνει από πού προέρχεται
Η αγορά και η πιστοποίηση Halal
Η σημασία του επιλογής του κατάλληλου φορέα πιστοποίησης halal & kosher και η διεθνής του αναγνώριση
Σε ποιους απευθύνεται
Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη Τμημάτων Πωλήσεων, Εξαγωγών και Τμημάτων Ποιοτικού Ελέγχου Επιχειρήσεων Τροφίμων, Καλλυντικών και Φαρμακευτικών που επιδιώκουν την επέκταση των πωλήσεών τους στην Ελλάδα, σε χώρες με έντονο εβραϊκό ή μουσουλμανικό πληθυσμό και το εξωτερικό γενικότερα.
Απευθύνεται επίσης σε στελέχη της βιομηχανίας τουρισμού και εστίασης, που ενδιαφέρονται για την προσέλκυση τουριστών από το εξωτερικό καθώς και την ανάπτυξη τουρισμού halal ή kosher.
Οι Εισηγητές
ΘΩΜΑΣ ΒΑΣΣΑΡΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
MBA International Business & Exports Management, City University BS, London
Διευθύνων Greekexports/ΜέλοςΔ.Σ. ΣΕΒΕ
ΕκπρόσωποςστηνΕλλάδατων Halal Certifications Services GmbH (Ελβετία), UBM FI-global (Ολλανδία) & NBI International (Ολλανδία)
Γεννήθηκε στη Ζυρίχη Ελβετίας το 1971. Είναι Οικονομολόγος του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό τίτλο MBA «International Business and Exports Management» στο City University Business School στο Λονδίνο, (πλέον Cass Business School).
Δραστηριοποιείται στο χώρο της διοίκησης εξαγωγών από το 1995, αρχικά στο πλαίσιο της εξαγωγικής οικογενειακής επιχείρησης στον κλάδο ένδυσης και στη συνέχεια αναλαμβάνοντας τη Διεύθυνση Εξαγωγών σε εταιρίες κλάδων τηλεματικής, καλλυντικών, ένδυσης, κοσμήματος και τροφίμων.
Συμμετέχει ενεργά στο ΔΣ του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) από το 2006 έως σήμερα, τον οποίο και εκπροσωπεί σε αρκετές εκδηλώσεις και αποτελεί μέλος της ομάδας διαβούλευσης των προγραμμάτων Εξωστρέφεια.
Ως Σύμβουλος εξαγωγικών υπηρεσιών από το 2011, παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες, μεταξύ άλλων:
Συμβουλευτικής Εξαγωγών (export coaching) στα προγράμματα Εξωστρέφεια Ι & ΙΙ
Πιστοποίησης κατά το πρότυπο Halal ως επίσημος εκπρόσωπος της Halal Certification Services GmbH με έδρα την Ελβετία και κατά το πρότυπο kosher ως επίσημος εκπρόσωπος της Balkan Kosher με έδρα τις ΗΠΑ
Συμμετοχής στις διεθνείς εκθέσεις Food Ingredients του πολυεθνικού ομίλου UBM FI-GLOBAL με έδρα την Ολλανδία καθώς και στις εκθέσεις MAP EXPO & HALAL EXPO EUROPE διοργάνωσης του φορέα NBI International της Ολλανδίας
Μιλάει άριστα αγγλικά και γερμανικά και μέτρια γαλλικά.
ΤΑΞΙΑΡΧΟΥΛΑ ΜΑΓΡΑ
Γεωπόνος τεχνολόγος τροφίμων MSc PhD
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982. Είναι πτυχιούχος της κατεύθυνσης «Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων» της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακό τίτλο στην «Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφή» του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τα Τμήματα Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Α.Τ.Ε.Ι.Θ. και Διδάκτορας της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. στον Τομέα Υγιεινής και Τεχνολογίας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης.
Δραστηριοποιείται στο χώρο των τροφίμων από το 2011, ως διευθύντρια και υπεύθυνη μικροβιολογικού εργαστηρίου στο διαπιστευμένο κατά ISO 17025 από τον ΕΣΥΔ ιδιωτικό εργαστήριο συμβουλευτικής και ανάλυσης τροφίμων και νερών, με την επωνυμία ALIMENT LAB. Το εργαστήριο έχει ως αντικείμενο τις μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις τροφίμων και νερών, καθώς και την σύνταξη μελετών ISO, την συμβουλευτική υποστήριξη και ανάπτυξη νέων προϊόντων σε επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων και την εκπαίδευση προσωπικού.
Έχει συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, παγκόσμια συνέδρια με προφορικές παρουσιάσεις και έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή ερευνητικά περιοδικά.
Μιλάει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά και μέτρια Γερμανικά και Ιταλικά.
Κόστος Σεμιναρίου
Ταμειακά ενήμερα Μέλη ΣΕΒΕ: 50 ΕΥΡΩ (συμπ. ΦΠΑ 24%)
Άλλοι: 60 ΕΥΡΩ (συμπ. ΦΠΑ 24%)
Oι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από τον ΣΕΒΕ και υλικό παρακολούθησης του σεμιναρίου.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώστε συμμετοχή εδώ.