Το Εργαστήριο με την επωνυμία ALIMENT LAB αποτελεί ένα επιστημονικό ερευνητικό κέντρο, το οποίο ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2011 και λειτουργεί ως επιχείρηση παροχής υπηρεσιών στον τομέα της ασφάλειας και της ποιότητας τροφίμων, ποτών και νερών.
Αντικειμενικός του σκοπός είναι τόσο η συμβουλευτική όσο και η εργαστηριακή υποστήριξη επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης τροφίμων, καθώς και καταστημάτων-χώρων ομαδικής εστίασης, αναφορικά με την ασφάλεια, την υγιεινή, την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα των παραγόμενων και προσφερόμενων τροφίμων.
Το Aliment Lab, διαθέτει συνεργάτες ειδικούς σε θέματα τροφίμων τεχνολογικής, γεωπονικής, κτηνιατρικής και χημικής κατάρτισης και σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό. Το Aliment Lab αναλαμβάνει: (α) την έκδοση και εφαρμογή συστημάτων ποιότητας (HACCP, ISO 22000 κ.ά.), (β) την παρακολούθηση της παρασκευής και διακίνησης όλων των ειδών φυτικής και ζωικής προέλευσης τροφίμων και νερών, (γ) τακτικές και έκτακτες εργαστηριακές αναλύσεις τροφίμων και νερών και (δ) την εκπαίδευση του προσωπικού που χειρίζεται τρόφιμα, σε θέματα υγιεινής.
Ακόμη, το Aliment Lab δύναται να συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα σχετικά με καινοτόμα τρόφιμα καθώς και σε άλλα θέματα σχετικά με την υγιεινή και τεχνολογία τροφίμων.
- Μικροβιολογικές αναλύσεις
- Χημικές αναλύσεις
- Συμβουλευτική επιχειρήσεων τροφίμων
- Εκπαίδευση προσωπικού
- Απεντομώσεις-μυοκτονίες
Μάγρα Ταξιαρχούλα
(Γεωπόνος Τεχνολόγος Τροφίμων, MSc, Dr)