Η οργανοληπτική αξιολόγηση ή ο έλεγχος με τις αισθήσεις μπορεί να πραγματοποιηθεί στο γενικότερο πλαίσιο του ποιοτικού ελέγχου του προϊόντος, αλλά και για τον προσδιορισμό του χρόνου ελάχιστης διατηρησιμότητας ή τη διαπίστωση μεταβολών των οργανοληπτικών του ιδιοτήτων (οσμή, γεύση, χρώμα, υφή, γενική εμφάνιση κτλ.) κατά τη διάρκεια της συντήρησής του ή μετά τη συσκευασία του.
Το εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό του εργαστηρίου «ALIMENT LAB» μπορεί να πραγματοποιήσει με αξιόπιστο τρόπο την οργανοληπτική αξιολόγηση οποιουδήποτε είδους τροφίμου – προϊόντος, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και της εμπορευσιμότητάς του.