Συμβουλευτική
Το εργαστήριο ALIMENT LAB παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις τροφίμων στους τομείς της Υγιεινής και Τεχνολογίας Τροφίμων, Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής, καθώς και όσον αφορά στην εγκατάσταση και εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας.
Το προσωπικό του εργαστηρίου με εξειδίκευση στην επιστήμη των τροφίμων και συγκεκριμένα στη μικροβιολογία και τη χημεία τροφίμων, στην τεχνολογία των τροφίμων, στα σχετικά πρότυπα και την ισχύουσα νομοθεσία στηρίζει εμπεριστατωμένα την ανάπτυξη και εφαρμογή αποτελεσματικών Συστημάτων Διαχείρισης της Ασφάλειας και της Ποιότητας των Τροφίμων, όπως HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point), ISO 9001:2008 και ISO 22000:2005. Η εγκατάσταση και ορθή εφαρμογή των Συστημάτων Ποιότητας διασφαλίζει την παραγωγή, αποθήκευση, διακίνηση ή διάθεση ασφαλών προϊόντων στα οποία προσδίδει προστιθέμενη αξία με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά.
Η ομάδα Συμβουλευτικής Υποστήριξης του εργαστηρίου ALIMENT LAB έχει τη γνώση και την εμπειρία για το σχεδιασμό ακόμη και των πιο απαιτητικών Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας των Τροφίμων, όπως το IFS Food Standard και το BRC (British Retail Consortium Food Standard) και την επιτυχή καθοδήγηση των επιχειρήσεων τροφίμων όσον αφορά στο σύνολο της διαδικασίας πιστοποίησης των Συστημάτων αυτών. Η πιστοποίηση διεθνώς αναγνωρισμένων Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας των Τροφίμων δίνει την ευκαιρία προώθησης των προϊόντων σε νέες αγορές του εξωτερικού.
Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες του εργαστηρίου ALIMENT LAB, πέραν της διαρκούς υποστήριξης των εφαρμοσμένων Συστημάτων Διαχείρισης της Ασφάλειας και της Ποιότητας των Τροφίμων, περιλαμβάνουν, επίσης, τις εσωτερικές επιθεωρήσεις (π.χ. Good Manufacturing Practices και Good Catering Practice audits) που ως σκοπό έχουν τη διασφάλιση της υγιεινής της επεξεργασίας και της ασφάλειας και ποιότητας των τελικών προϊόντων.
Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες τις οποίες παρέχει το εργαστήριο ALIMENT LAB έχουν και προληπτικό χαρακτήρα, και συγκεκριμένα αποσκοπούν στη βοήθεια των πελατών ώστε να διαχειρίζονται με επιτυχία πιθανούς κινδύνους, να λύνουν αναδυόμενα προβλήματα στην παραγωγή και να αντιδρούν άμεσα στις απαιτήσεις των πελατών και της νομοθεσίας.