Ανδρουλάκη ΆνναΧημικός Μ.Sc.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Επώνυμο: Ανδρουλάκη
  • Όνομα: Άννα
  • Ημερομηνία γέννησης: 04 Σεπτεμβρίου 1979
  • Τόπος καταγωγής: Θεσσαλονίκη

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

Οκτώβριος 1999 – Ιούλιος 2005

Πτυχίο στη Χημεία

 Οκτώβριος 2005 – Ιούλιος 2007

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Χημεία με έμφαση στη Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων.

Διπλωματική εργασία με θέμα: «Αντικειμενική εκτίμηση της πικρής γεύσης του παρθένου ελαιολάδου
δεξιότητες με φασματομετρικές μεθόδους».

Aνάπτυξη μεθοδολογίας και τη χρήση ενόργανων αναλυτικών τεχνικών (HPLCDAD-Fluorescence,
φθορισμομετρία, φασματομετρία UV/Vis) για την εκτίμηση των φαινολικών
συστατικών του παρθένου ελαιολάδου.

Τεχνικές δεξιότητες και ικανότητες

Ανάπτυξη και επικύρωση ενόργανης αναλυτικής χημικής μεθόδου σα πλαίσια των μεταπτυχιακών
σπουδών. Χρήση ενόργανων αναλυτικών τεχνικών π.χ. LC-MS, HPLC-DAD-fluorescence και
στατιστική επεξεργασία αποτελεσμάτων.
Πραγματοποίηση διεργαστηριακού ελέγχου αναφορικά με την ανάλυση αριθμού μετάλλων σε υγρά
δείγματα με το ICP-MS, κατά την απασχόλησή μου ως υπεύθυνη χημικός στο Εργαστήριο
Υδρογεωχημικής Μηχανικής και Αποκατάστασης Εδαφών (Πολυτενείο Κρήτης). Πρόσφατα, στο
Ινστιτούτο RIKILT (The Netherlands) εκπαιδεύτηκα και πραγματοποίησα σειρά αναλύσεων σε LC-MS
στα πλαίσια ενός ευρύτερου ερευνητικού έργου για κατηγορία ρυπαντών στα τρόφιμα.
Ενασχόληση με την χημειομετρική ανάλυση FTIR, UV-Vis δεδομένων για κατηγορίες τροφίμων
(παρθένο ελαιόλαδο, ξύδι) και φυσικών προϊόντων (φύλλα μεσογειακών φυτών) με τις στατιστικές
τεχνικές: PCA, PLS, PCA-DA, PCR, MLR, GLM.

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Αγγλικά : Δίπλωμα Proficiency  (C2), με επάρκεια διδασκαλίας

Ισπανικά: Δίπλωμα  (B1)

ΧΡΗΣΗ Η/Υ

Γνώση και χρήση Η/Υ σε περιβάλλον MS Windows, προγράμματα: Word, Excel, Power Point, Internet
Explorer (Βεβαίωση Τμήματος Χημείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης). Χρήση
στατιστικών προγραμμάτων Minitab 16.2.1, SPSS 18.0.0, SIMCA

Δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά & συνέδρια:

− Inarejos-Garcia A. M., Androulaki A., Salvador M. D., Fregapane G., Tsimidou M. Z., Discussion
on the objective evaluation of virgin olive oil bitterness (2009), Food Research International, 42, 279-
284.
− Grigoriadou D., Androulaki A., Psomiadou E., Tsimidou M.Z. (2007), Solid phase extraction in
the analysis of squalene and tocopherols in olive oil, Food Chemistry, 105 (2), 675-680.
− Grigoriadou D., Androulaki A. and Tsimidou M. Z. (2005), “On the levels of phenolic antioxidants
in virgin olive oil purchased in bulk”, Italian Journal of Food Science, vol. 17 (2), 195-202.
Ανακοινώσεις/ομιλίες σε συνέδρια:
− “Objective Evaluation of Virgin Olive Oil Bitterness Employing Spectrometric Approaches (UV,
Fluorimetry)”. Maria Z. Tsimidou, Vassiliki Papoti, Antonio Manuel Inarejos-Garcia, Anna
Androulaki, M. Desamparados, Giuseppe Fregapane, 7th Euro Fed Lipid Congress: Lipids, Fats and
Oils-From Knowledge to Application, Congress Graz, Austria, 18 – 21 October 2009 (ομιλία).
− “On the quantitative determination of total polar phenols. A fluorimetric approach”. A. Androulaki,
V. Papoti, A. M. Inarejos-Garcia, M. Z. Tsimidou, 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΛΙΠΗ, ΕΛΑΙΑ, ΛΙΠΙΔΙΑ:
ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ”, Ελληνικό Φόρουμ Λιπιδίων (Greek Lipid Forum)-Μέλος της Euro Fed Lipid,
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αθήνα, 7-8 Ιουνίου 2007 (ανακοίνωση).
Acknowledgements:
Συμμετοχή στην ολοκλήρωση των δημοσιεύσεων, αναφορικά με την
προετοιμασία/ανάλυση/επεξεργασία αποτελεσμάτων των δειγμάτων, όπως δηλώνεται στην ενότητα
Acknowledgement session:
− N Nenadis, I Tsikouras, P Xenikakis, M Z Tsimidou, Fourier transform mid infrared
spectroscopy evaluation of early stages of virgin olive oil autoxidation (2013), European
Journal of Lipid Science and Technology, 115 (5), 526-534.
− Vasiliki Mouslopoulou, Daniel Moraetis, Charalambos Fassoulas, Identifying past
earthquakes on carbonate faults: Advances and limitations of the ‘Rare Earth Element’
method based on analysis of the Spili Fault, Crete, Greece (2011), Earth and Planetary
Science Letters 309, 45–55,
− D. Moraetis, F.E.Stamati, N.P.Nikolaidis, N.Kalogerakis, Olive mill wastewater irrigation of
maize: Impacts on soil and groundwater (2011), Agricultural Water Management, 98 (7),
1125-1132,
− Fotini E. Stamati, Nikolaos Chalkias, Daniel Moraetis and Nikolaos P. Nikolaidis, Natural
attenuation of nutrients in a mediterranean drainage canal (2010), Journal of
Environmental Monitoring, 12, 164–171.
− Papoti V., and Tsimidou M., Looking through the qualities of a fluorimetric assay for the
total phenol content estimation in virgin olive oil, olive fruit or leaf polar extract (2009),
Food Chemistry, 1 (1), 246-252.

Συμμετοχή σε συνέδρια/ημερίδες/σεμινάρια:
− “2ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΛΙΠΗ, ΕΛΑΙΑ, ΛΙΠΙΔΙΑ: ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ”, Ελληνικό Φόρουμ
Λιπιδίων (Greek Lipid Forum)-Μέλος της Euro Fed Lipid, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αθήνα (6/2007)
− «Υγρή χρωματογραφία φασματομερία μάζας (LCMS) και υγρή χρωματογραφία φασματομετρία
μάζας-παγίδα ιόντων-χρόνος πτήσης (LCMS-IT-TOF): Το παρόν και το μελλόν», Ν. Αστεριάδης ΑΕ,
περίπτερο 8 ΔΕΘ, Θεσσαλονίκη (4/2007)
− Σεμινάριο κατάρτισης με θέμα: «Επεξεργασία Νερού και Υγρών Αποβλήτων – Διαχείριση
Αποβλήτων – Ανακύκλωση Απορριμάτων», Πρόγραμμα δωρεάν κατάρτισης «Νέες γνώσεις-νέες
προοπτικές», ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ Θεσσαλονίκης-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (25/9/2014-01/10/2014).

contact details

Social Profiles

Μπορούμε να βοηθήσουμε;

Περιμένουμε να ακούσουμε κάθε σας πρόβλημα και να σας εξυπηρετήσουμε!

Εκπληκτική επαγγελματίας. Μας βοήθησε με τις συμβουλές της και τις χημικές αναλύσεις του εργαστηρίου της να εισάγουμε ένα καινοτόμο προϊόν διατροφής και να εδραιωθούμε σε μια αγορά υπερανταγωνιστική. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλη την ομάδα του εργαστηρίου.

Δημήτρης Φέκας
Μήχ. Πληροφορικής - Επικοινωνιολόγος

Looking for a First-Class Business Plan Consultant?